Novosti

Održana edukativna radionica „Enogastronomija-edukacija za podizanje kvalitete usluživanja vina“

Održana je druga edukativna radionica „Enogastronomija-edukacija za podizanje kvalitete usluživanja vina“ u organizaciji Turističke zajednice grada Koprivnice i PPS kluba „Podravina“

Na radionici je prisustvovalo tridesetak vinara, vinogradara i vlasnika ugostiteljskih objekata i to iz područja Đurđevca, Koprivnice i Ludbrega. Radionica je organizirana za područje PPS destinacije Podravina koja obuhvaća prostore spomenutih gradova (turističkih zajednica) koje su se prošle godine združile s ciljem razvoja turizma te povećanja prepoznatljivosti ove hrvatske regije koja je isjeckana neprirodnim administrativnim županijskim barijerama.

Radionicu je vodio Mario Meštrović, ekspert s područja sommelierstva i enologije, koji je približio svim zainteresiranim sudionicima enogastronomiju, sommelierstvo, tehniku degustacije i ostale zanimljivosti koje će pomoći svim ugostiteljima i vinarima u podizanju kvalitete usluživanja podravskih vina i u konačnici podići zadovoljstvo turista.

Ova radionica bila je ujedno i prvo okupljanje vinara s prostora naše Županije i prva inicijativa osnivanja klastera takve vrste na području Županije, po uzoru na druge sredine. Ovaj klaster uključivao bi vinare od Ludbrega, Koprivnice pa sve do Đurđevca koji bi bili povezani jedinstvenom biciklističkom rutom „Podravska Bilogora“ koja je također u pripremi i na kojoj se već radi.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live