Novosti

Održane radionice u Muzeju Grada Đurđevca

U Muzeju Grada Đurđevca nastavlja se sa održavanjem ljetnih radionica. Održana je radionica pod nazivom Salvador Dali – Brk i djelo.
Okupljena su djeca prvo pogledala isječak iz dokumentarnog filma Dali i film kako bi pobliže upoznali i vidjeli sam lik Salvadora Dalija, kako je hodao, plesao i govorio. Potom su naučili nešto više o njegovom životu i najpoznatijim slikama. Usporedbom tih slika i slika koje su izložene u muzeju, izlučili su simbole koji se često ponavljaju u njegovom stvaralaštvu, poput leptira, slonova, štaka i drugog.
Zatim je uslijedilo razgledavanje izložbe Recepti za besmrtnost na kojoj su djeca proučavala slike i uočavala već naučene simbole. Na završetku radionice došao je kreativni dio, gdje su se djeca okušala u vlastitom salvadorstvu, odnosno nacrtala su Dalijevu sliku po izboru.
Budući da je Dali prepoznatljiv po svojim uvinutim i velikim crnim brkovima, i sami su izradili brkove te se potom s njima poigrali i slikali.

Osim toga, održana je i kreativna radionica pod nazivom Moje ljeto na kojoj su se učenici prisjećali svojih najljepših i najdražih ljetnih uspomena. Kako se bliži početak nove školske godine i kako ne bi zaboravili događaje i uspomene na praznike djeca su ih pod vodstvom djelatnika Muzeja pretočila u likovna djela.
Na početku su prepričavali što su radili preko ljetnih praznika, koja su nova mjesta posjetili i koga su upoznali. Potom su priču zamijenili kreativnim izražavanjem, a svoje su radove dobro začinili – točnije, zasolili!
Na papire su ljepilom iscrtali željene oblike, zatim su na ljepilo isuli sol te na kraju sve obojali. Crteži prikazuju najbolje ljetne uspomene, a na kraju su za uspomenu na održanu radionicu izradili i jedan zajednički ljetni uradak.

Povezani članci

Back to top button
Skip to content