Novosti

Održani 18. Dani voća Koprivničko-križevačke županije u Đurđevcu

Na Trgu sv. Jurja u Đurđevcu održani su 18. Dani voća Koprivničko-križevačke županije koji su okupili brojne izlagače i posjetitelje.
Manifestacija je to posvećena promociji proizvodnje voća i voćnih prerađevina te promicanju vrijednosti razvoja domaće proizvodnje, a ovogodišnji Dani voća okupili su 50 izlagača.
Sve okupljene pozdravio je gradonačelnik Željko Lacković te je izrazio zadovoljstvo što ova već tradicionalna 18. po redu  manifestacija slavi punoljetnost u Đurđevcu. Okupljene je pozdravio i zamjenik župana Darko Sobota, a manifestaciju je svečano otvorio zamjenik ministra poljoprivrede Tugomir Majdak.
Osim voća i voćnih proizvoda koje su u okviru izložbeno-prodajnog dijela manifestacije posjetitelji mogli razgledati i degustirati, imali su i prilike razgledati izložbu fotografija Ruke života.
U bogatom kulturno- umjetničkom programu nastupili su: polaznici Dječjeg vrtića Maslačak Đurđevac, polaznici Dječjeg vrtića Pčelica Molve, KUD Petar Preradović, KUD Petar Preradović vokalni sastav Katarine iz Đurđevca te Udruga cimbalista Hrvatske.
Održan je i izbor na najuređeniji štand Dana voća pri čemu je prvo mjesto osvojio  OPG Matica Bolto, drugo mjesto pripalo je OPG-u Šimunko Tomislav dok je treće mjesto pripalo Udruzi žena Budrovac.
I ove godine prvi dan manifestacije 30.rujna bio je posvećen edukaciji voćara za koje je u Starom gradu održan stručni skup nakon kojega su svi mogli uživati u voćarskoj zabavi.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live