Novosti

Održani sastanci s ravnateljima osnovnih i srednjih škola na temu financija

U prostorima Županijske uprave župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić te pročelnici i djelatnici županijskih upravnih tijela održali su sastanke s ravnateljima i računovodstvenim djelatnicima osnovnih i srednjih škola na temu financija.
Na samom početku, okupljenima se obratio župan kazavši kako školstvo spada u najveći sektor za koji je Županija odgovorna te kako je važno da se ravnateljima i računovodstvenim djelatnicima predstave financijska rješenja koja se planiraju provesti u narednom razdoblju, a sve kako bi se i nadalje uspješno i transparentno djelovalo, sukladno aktualnim zakonskim odredbama.
„Zahvaljujem vam na suradnji i na trudu koji ulažete u posao koji obavljate te se nadam kako vam u tome i Županija kao osnivač pomaže svojom financijskom i drugom podrškom, u okviru mogućnosti. Vjerujem kako će doći vrijeme kada ćemo biti u prilici realizirati više investicija, obzirom na to da posljednjih godina ulažemo isključivo iz naših izvornih prihoda, a ove nas godine čeka nastavak investicijskog ciklusa u energetsku učinkovitost škola.“, dodao je župan.
Zahvalama na dobroj suradnji pridružio se i zamjenik Ljubić, ujedno najavivši kako će se 16. siječnja u prostoru Gimnazije u Koprivnici, birati predstavnici Koprivničko-križevačke županije u Nacionalno vijeće učenika Republike Hrvatske. Također je najavio kako će se nastaviti s obilaskom područnih i srednjih škola na području Županije, kako bi se utvrdilo stanje na terenu, eventualni problemi te moguća rješenja.
Nakon uvodnih govora, sastanak je vodio novi pročelnik Upravnog odjela za financije, proračun i javnu nabavu Darko Masnec, koji se tom prilikom i službeno predstavio ravnateljima i djelatnicima škola, a bilo je riječi o financijskom zatvaranju 2017. godine, formiranju riznice te obvezama u projektima „Svi u školi, svi pri stolu 2“ te „Prilika za sve 3“.
 
foto;  kckzz.hr

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live