Novosti

ODRŽANO 1. STUDIJSKO PUTOVANJE U NJEMAČKU O OKVIRU PROJEKTA „ATM FOR SME’S“ – PRISTUP MIKROFINANCIRANJU ZA MALO I SREDNJE PODUZETNIŠTVO“

U periodu od 24. do 26. listopada u njemačkom gradiću Offenbach am Main, u organizaciji njemačkog projektnog partnera KIZ SINNOVA tvrtke za društvene inovacije iz Njemačke, održano je prvo studijsko putovanje te drugi sastanak projektnih partnera u okviru provedbe projekta „ATM for SME’s“ – Pristup mikrofinanciranju za malo i srednje poduzetništvo“.

Na ovom studijskom putovanju sudjelovale su i tri predstavnice PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja budući da je PORA jedna od deset projektnih partnera u ovom međunarodnom projektu.

Vodeći partner u projektu je Fejér Enterprise Agency iz Mađarske, a u projektu uz vodećeg partnera sudjeluje još 9 partnera iz 8 europskih država.

Kroz tri dana ovog studijskog putovanja predstavnici projektnih partnera prezentirali su primjere dobre prakse iz programa mikrofinanciranja svojih regija i država s ciljem razmjene iskustava i dodatnog usavršavanja iz ovog područja.

Djelatnica PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorje ispred jedinog hrvatskog partnera u projektu prezentirala je nove kreditne linije Mikro i Mali zajmovi HAMAG BICRO-a te iskustva iz prošlog programa „Mikrokreditiranje-prvi korak u poduzetništvo“.

Glavna svrha ovog projekta je sprječavanje manjka raspoloživih kredita i financijske isključenosti koja predstavlja ozbiljnu prepreku pokretanju poslovanja u mnogim regijama Europe i poboljšanje pristupa mikrofinanciranju u regijama koje sudjeluju u projektu dijeljenjem i razmjenom lokalnih znanja za inovativna rješenja.

Projekt je odobren u okviru programa suradnje INTERREG EUROPE i financiran je od strane Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu od 85%, odnosno 1,622 milijuna EUR-a.

Provedbom ovog projekta Europska unija nastoji podržati inovativne mjere za unaprjeđenje malog i srednjeg poduzetništva.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live