Novosti

Održano edukativno predavanje o hepatitisu

Udruga liječenih i oboljelih od hepatitisa „Hepatos-Koprivnica“ je za učenike prvih razreda Srednje škole Koprivnica organizirala predavanju o hepatitisu kojem je prisustvovao i zamjenik župana Ivan Pal.

Uoči početka predavanja, predsjednica Udruge „Hepatos-Koprivnica“ Zlata Golubić objasnila je kako je predavanje održano u sklopu projekta  „ABC Hepatitis“ kojeg sufinancira Koprivničko-križevačka županija te pri tome zahvalila Županiji na podršci.

Sve učenike pozdravio je i zamjenik župana Ivan Pal koji je naglasio važnost ovog projekta te svim učenicima poručio da se kao „mladi ljudi trebate educirati o hepatitisu“.

Nakon uvodnih riječi, voditeljica Odjela za infektologiju i pulmologiju u Općoj bolnici „Dr. Tomislav Bardek“ Koprivnica doktorica Vesna Mađarić održala je kratko izlaganje o virusnom hepatitisu kroz koje je učenike upoznala s hepatitisom, te vrstama i načinima prijenosa ove zarazne bolesti.

Nakon predavanja, učenicima je prikazana edukativna kazališna predstava pod nazivom „Lucijina priča“ u izvedbi RI Teatra iz Rijeke koja je na jedan kreativan način s posebnim naglaskom na hepatitis C prikazala zdravstvene, psihološke i socijalne aspekte rizičnih ponašanja.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live