Novosti

Okrugli stol na temu „Mladi vozači pod utjecajem opojnih sredstava kao čimbenik sigurnosti cestovnog prometa“

Glavna tema okruglog stola kojem je prisustvovao i zamjenik župana Ivan Pal bila je; „Mladi vozači pod utjecajem opojnih sredstava kao čimbenik sigurnosti cestovnog prometa“.

Pozdravne riječi uputila je voditeljica Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave koprivničko-križevačke Mirela Škvorc koja je pri tom održala i prezentaciju na temu „Sudjelovanje i stradavanje mladih vozača u prometu na cestama“. Tom se prilikom posebno osvrnula na mlade vozače pod utjecajem opojnih sredstava, a kao najveće uzroke prometnih nesreća navela je brzinu, oduzimanje prednosti prolaska te vožnju pod utjecajem alkohola posebice mladih vozača.

O utjecaju alkohola i droga na mladog vozača govorila je i voditeljica Centra za prevenciju ovisnosti Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije Davorka Gazdek pri čemu je naglasila kako su promjene percepcije vremena i prostora, poremećaj koordinacije pokreta i ravnoteže, poremećaj kognitivnih odnosno misaonih funkcija glavni čimbenici prometnih nezgoda, odnosno stradalih osoba pod utjecajem alkohola u prometu. Pored toga, navela je i drogu kao jedan od čimbenika stradalih osoba.

Profesor Zlatko Bočkal upoznao je prisutne s utjecajem moderne tehnologije na mlade vozače nakon čega je o iskustvima stradalih u prometu govorio Dejan Nasipak.

S obzirom na problem mladih vozača pod utjecajem opojnih sredstava, dogovorena je međusobna suradnja lokalne samouprave, škola, autoškola i policije kao i dogovor da se upozore mladi vozači na moguće posljedice ukoliko se vozi pod utjecajem opojnih sredstava.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live