Novosti

Olimpijski festival dječjih vrtića okupio 240 sudionika

Olimpijski festival dječjih vrtića ove godine je doživio svoje 16. izdanje. Kao i prethodnih godina, cijeli svibanj će proteći u znaku sportskih natjecanja djece predškolske dobi.
Hrvatski olimpijski odbor pokrenuo je ovu manifestaciju 2002. godine s ciljem promicanja olimpizma, te odgajanja djece putem sporta. Ono što se Festivalom kroz igru i druženje želi približiti djeci, jesu etički principi na kojima počiva sport te radost koja proizlazi iz rezultata postignutog vlastitim naporima. Promicanje olimpijskih vrijednosti – uvažavanje, izvrsnost i prijateljstvo – najvažniji je element natjecanja Festivala, puno važniji od pobjede.
Najmlađi uče poštivati pravila igre, druge natjecatelje i službene osobe, stječu prijateljstva i samopouzdanje te razvijaju trpeljivost, kao i duh fair playa i nenasilja.
16. Olimpijski festival dječjih vrtića realiziran je, kao i svake godine, zahvaljujući predanom trudu županijskih i gradskih sportskih zajednica, koje su organizirale natjecanja u 43 hrvatska grada.
U Đurđevcu se Olimpijski festival održao 20. svibnja u sportskoj dvorani Strukovne škole Đurđevac, a službeno ga je otvorio gradonačelnik Željko Lacković koji je svima poželio dobru zabavu i sreću u natjecanju. Na festivalu je sudjelovalo oko 240-ero djece i voditelja, a natjecala su se djeca iz dječjih vrtića Pčelice iz Molvi, Bubamara iz Kalinovca, Maslačak iz Đurđevca, Fijolica iz Novigrada Podravskog, Bregunica iz Novog Virja, Mesevár iz Csurgó (Mađarska), te djeca iz dječjeg vrtića Zrno iz Virja.
Djeca su igrala mali nogomet, trčala na 50 metara, natjecala se u štafeti 4×25 metara, bacala lopticu u dalj i skakala u dalj, a najvatrenija publika koja ih je bodrila bili su roditelji, te bake i djedovi.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live