OVJE MOŽE BITI VAŠA REKLAMA
Life StyleNovostiVijesti iz Podravine

Općina Koprivnički Bregi gostovala u mađarskom Bűku

Općina Koprivnički Bregi gostovala je 6. kolovoza u gradu Bűku u Republici Mađarskoj u obilježavanju 20. Hrvatskih kulturnih dana. U gradu s oko 3500 stanovnika žive pripadnici hrvatske manjine koji su organizirani u Hrvatske samouprave te njeguju hrvatske običaje i kulturu. Kulturni dani obilježeni su svetom misom na hrvatskom jeziku i kulturnim programom.
Općinu Koprivnički Bregi predstavljali su načelnik Mato Kuzminski, predstavnica Udruge žena Glogovac Marija Mujić, predstavnik Airsoft kluba Vuk Koprivnički Bregi Željko Golubić, Barica Bahun i članovi KUD-a Rudar Glogovac. U kulturno umjetničkom programu članovi KUD-a Rudar Glogovac predstavili su se s koreografijom Podravine pod nazivom „Primi dragi ružicu od mene“, autorice Josipe Draganić, uz glazbenu obradu Tomislava Fajfara.
Nakon programa u kojem su sudjelovali i članovi hrvatskih kulturno-umjetničkih udruga u Mađarskoj, nazočnima se obratio načelnik Mato Kuzminski te pohvalio zajedništvo Hrvata u Mađarskoj i njihovu ljubav prema domovini. Tom prigodom je domaćinima i organizatorima podijelio prigodne poklone.
Nakon večere, prisutne su zabavljali tamburaški sastav Koprive i Pinka bend izvodeći popularne hrvatske pjesme. Članovi KUD-a Rudar Glogovac i ovog su puta iz Mađarske ponijeli predivne uspomene, obnovili stara prijateljstva, upoznali mlađe članove s tradicijom Hrvata u Mađarskoj te dogovorili nove susrete i druženja – stoji na web stranici Općine Koprivnički Bregi.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio