NovostiVijesti

Općina Koprivnički Ivanec; “Prirodica naša ljekarica” – novi projekt u OŠ Koprivnički Ivanec

Prirodica naša ljekarica naziv je projekta koji će do kraja tekuće školske godine u OŠ Koprivnički Ivanec provoditi učenici i razrednice 3. i 6.a razreda, predstavljenog javnosti i partnerima u OŠ Koprivnički Ivanec u Kunovcu.

Projekt je odobren na Javnom pozivu za provedbu projekata u sklopu izvannastavnih aktivnosti osnovnih i srednjih škola te učeničkih domova u školskoj godini 2022./2023. Financira ga Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a partneri u projektu su Općina Koprivnički Ivanec i Udruga žena Srca Kunovca. Projektne će aktivnosti biti usmjerene na poučavanje o zdravom načinu života, očuvanju prirode, bioraznolikosti i održivom razvoju.

Projektne će aktivnosti biti kreativne, edukativne, informativne, s ciljem poučavanja o zdravom načinu života, očuvanju prirode, bioraznolikosti i održivom razvoju, informirala je voditeljica projekta, učiteljica Melany Ferčec.

Nakon uvodnih informacija, održano je i proglašenje pobjedničkog prijedloga loga spomenutog projekta. Naime, kao jednu od predviđenih projektnih aktivnosti Škola je raspisala interni natječaj za svoje učenike koji su se mogli prijaviti likovnim i kreativnim prijedlozima rješenja za logo projekta. Na natječaj je pristiglo 45 radova, a povjerenstvo u sastavu Josip Kovačić, učitelj likovne kulture, Selma Varović, učiteljica razredne nastave i Melany Ferčec, voditeljica projekta, kao pobjednički su prijedlog izabrali rad učenice Vanese Lesjak iz 6.b razreda.

Na kraju predstavljanja projekta učenici su još dodali i kako na kraju projekta očekuju da će steći  višu razinu znanja kod 16 učenika u svrhu bavljenja do sad nepostojećim aktivnostima u svojoj školi; povrtlarstvom u uzdignutim gredicama, te očuvanjem prirodne bioraznolikosti kroz praćenje Hotela za kukce.

Izvor; Općina Koprivnički Ivanec

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live