NovostiVijesti

Općina Novo Virje partner u projektu ”Brižne žene Podravske III”

U zgradi Općine Novo Virje održano je potpisivanje ugovora o radu između Općine Novo Virje i žena s područja općine koje će raditi s korisnicima u sklopu projekta “Zaželi – Brižne žene Podravske III”.

Radni odnos sklopljen je na šest mjeseci tijekom kojih će se žene brinuti o ukupno osamnaest korisnika s područja Općine Novo Virje.

Svaka žena brinut će se o šest korisnika, što podrazumijeva pomoć u dostavi namirnica, pomoć u pripremi obroka u kućanstvima korisnika, pomoć u održavanju čistoće stambenog prostora, dostavu lijekova, pružanje podrške korisnicima putem razgovora i druženja, uključivanja korisnika u društvo i slično.

Projekt je vrijedan 98.427,23 EUR/ 741.600,00 KN, financiran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda kroz operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.” u sklopu natječaja „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III” (85%) i Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%), a Općina Novo Virje je u projekt uključena kao jedan od partnera.

izvor i foto; Općina Novo Virje

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live