NovostiVijesti

Općina Virje; Obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja

Povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, načelnik Općine Virje Mirko Perok, predsjednik Općinskog vijeća Općine Virje Davor Čižmešinkin i članovi Općinskog vijeća, položili su vijenac i zapalili svijeće kod Spomenika Domovini te tako obilježili Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te odali počast hrvatskim braniteljima.

Također, vijenac je položila i Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, ogranak Općine Virje.

Svečanom obilježavanju 27. godišnjice vojno-redarstvene akcije „Oluja“ koja je označila, dugo očekivani početak kraja rata, su nazočili članovi brojni članovi UDVDR ogranka Virje, a velečasni Marijan Kovačić je predvodio molitvu za sve poginule, nestale i preminule branitelje.

Nakon svečanog polaganja vijenaca članovi UDVDR su sportskim natjecanjima nastavili svečano obilježavanje Dana hrvatskih branitelja u Lovačkom domu LU Virje. Pikado, viseća kuglana, bela i bacanje kamena s ramena su bile aktualne sportske discipline, a uz natjecanje i druženje članovi UDVDR su pripremili i ručak za sve sudionike natjecanja.

U nedjelju, 07.08.2022. je služena večernja sveta misa za poginule, nestale i preminule hrvatske branitelje u župnoj crkvi Sv. Martina u Virju.

Izvor; Općina Virje

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio