NovostiVijesti iz Podravine

Oproštaj od vrtića: Grad Đurđevac predškolcima organizirao izlet pun aktivnosti u Školi u prirodi Borik

Djeca predškolskih odgojnih skupina dječjeg vrtića Maslačak Đurđevac su dva dana boravila u Hostelu Borik u Đurđevcu.
Boravak djece u prirodi započeo je u ponedjeljak u jutarnjim satima, cijeli aranžman boravka s obrocima i popratnim sadržajima vrtićarci koji će krenuti na jesen u osnovnu školu dobili su na poklon od Grada Đurđevca. U sklopu boravka u Hostelu djeca su imala organizirane aktivnosti poput modeliranja glinom, hodanja šumskim stazama, igre lovice, nogometa, povlačenje užeta i trčanje po pješčanim dinama koje okružuju prekrasnu Park šumu Borik.
Posjetili su i utvrdu Stari grad i mali zoološki vrt. U poslijepodnevnim satima djeca su čitala priče u amfiteatru Park šume, učila o biljnom i životinjskom svijetu te prikupila prirodne materijale za radionicu na kojoj će izrađivati predmete od stvari nađenih u prirodi-land art. Zadnji dan izleta uživali su u aktivnostima kroz koje su upoznali biljni i životinjski svijet, te prošetati trim stazom. Budili su se uz cvrkut ptica i zrake sunca koje se probijaju kroz borove, a prije spavanja djeca su uživala u talent showu, pidžama party i priči za laku noć.
Nakon izleta djeca su se kući vratila puna dojmova i priča o zajedničkom druženju, igrama i novim znanjem o bogatstvu prirode koja nas okružuje. Nekim vrtićarcima je ovo bilo i posebno uzbuđenje jer po prvi put nisu spavali kod kuće s roditeljima, a ako ih pitate oni su kampirali u šumi.

  • Ovo je samo jedan u nizu izleta koje ćemo organizirati za naše najmlađe u Školi u prirodi. Oduševljenje djece koja su boravila na terenskoj nastavi su odličan pokazatelj smjera kojega smo si zacrtali, cilj ovakvih aktivnosti je promocija i prezentacija naših prirodnih bogatstava koja su jedinstvena u Hrvatskoj i svijetu. Škola u prirodi je zaživjela otvaranjem hostela pa tako brojne grupe školaraca i vrtićaraca svakodnevno borave u Đurđevcu – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.
  • Grad Đurđevac je još jednom pokazao koliko brige i truda ulaže u svoje najmanje sugrađane, te im u ime djece, roditelja i odgojiteljica zahvaljujemo na ovom divnom i nezaboravnom poklon za naše predškolce – rekla je ravnateljica vrtića Marija Čupen Tomica.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Skip to content