Novosti

Organizacijski odbor Dana povrća održao drugu sjednicu

S obzirom da će se 12. Dan povrća održati 9. srpnja, Organizacijski odbor Dana povrća 2016. tim je povodom održao svoju drugu sjednicu.
Na sjednici su dogovorene četiri stručne teme za predavanja koje će se prezentirati na samoj manifestaciji, a jedna od njih vezana je uz sufinanciranje iz Europskih fondova za određene kategorije poljoprivrednih proizvođača pa će predstavnici Ministarstva izložiti teme vezane za mlade i male proizvođače povrća. Druga tema tiče se proizvodnje povrća u zaštićenim prostorima vezane za probleme zaštite tla dok je treća tema razvoj i proizvodnja graha na području Podravine. Tom prilikom dogovorena je i tema koja se tiče nedavnog studentskog putovanja Udruge proizvođača povrća i voća Koprivničko – križevačke županije u Makedoniju gdje su bili upoznati s njihovom proizvodnjom i suvremenom tehnologijom u području proizvodnje povrća u zaštićenim prostorima, pa će stoga na Danu povrća ukratko prezentirati njihov način rada kao i prednosti i nedostatke njihove proizvodnje.
Članovi Odbora dogovorili su se da će u sklopu Dana povrća posjetiti i plastenike krastavaca i rajčica u naselju Suha Katalena kraj Grada Đurđevca gdje će imati priliku vidjeti selo koje se razvija u povrćarskom smislu te naučiti kako i na koji način rade i proizvode povrće.
Na kraju sjednice dogovoreni su i konačni detalji za katalog Dan povrća 2016.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live