NovostiSportske vijestiVijesti iz Podravine

OŠ Đurđevac: dva zlata, srebro i bronca na Državnom prvenstvu školskih sportskih društava Republike Hrvatske

Učenici Odjela za učenike s teškoćama u razvoju Đurđevac, u Poreču su sudjelovali na Državnom prvenstvu školskih sportskih društava Republike Hrvatske u školskoj godini 2022./2023. za učenike s intelektualnim teškoćama.

Hrvatski školski sportski savez organizator je Državnog prvenstva u kojem učenici iz centara za odgoj i obrazovanje te osnovnih i srednjih škola u Republici Hrvatskoj pokazuju svoja sportska znanja iz atletike, plivanja, stolnog tenisa, pikada i štafetne igre.

Ekipu OŠ Đurđevac činilo je 5 natjecatelja i 2 voditeljice. Učenici: Emilio Horvat, Fran Kiseljak, Ivan Kiseljak, Roman Oršoš i Emanuela Ščetinec natjecali su se u disciplinama bacanje vortexa, skok u dalj i trčanje 80m. Uz njih su kao voditeljice putovale učiteljice Marija Dautanec Božić i Ema Jančevec. Učenik Roman Oršoš osvojio je dva zlata, jedno iz trčanja 80m, a drugo iz skoka u dalj dok je učenik Fran Kiseljak osvojio srebro iz skoka u dalj s mjesta i broncu iz bacanja vortexa. Ostali učenici su pokazali veliki potencijal za buduća natjecanja te osvojili medalje za sudjelovanje.
Osim samog natjecanja, učenici su posjetili grad Poreč, prošetali uz more, upoznavali nove prijatelje i druženje završili pravom malom zabavom uz pjesmu, ples i mađioničarske trikove.

Izvor; OŠ Đurđevac

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio