NovostiVijesti iz Podravine

Oš Đurđevac: od sada energetski neovisna – na dvorani postavljeni solarni paneli

Nakon što su prošli tjedan postavljeni solarni paneli na zgradi Javne vatrogasne postrojbe u Đurđevcu, ovaj tjedan su završeni i radovi na postavi solarnih panela na dvorani Osnovne škole Đurđevac.
Škola je u suradnji s Gradom Đurđevcom uspješno osigurala sredstva za izgradnju solarne elektrane snage 72,9 kwh. Vrijednost ugradnje sustava za korištenje obnovljivih izvora energije na osnovnoj školi iznosi oko 747 tis. kuna, a projekt sufinancira Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u iznosu s oko 300 tis. kuna.
Cilj projekta je proizvodnja vlastite električne energije kako bi škola u cijelosti bila energetski neovisna i koristila samo proizvedenu struju, a posljedično će se smanjiti i emisija stakleničkih plinova.
-Prijašnjim projektima i mjerama poput zamijene krovišta, zamijene stolarije, modernizacijom rasvjete, pripremom tople vode i postavom vanjske energetski učinkovite ovojnice već smo značajno energetski obnovili našu školu, a ovaj projekt je samo nadogradnja. Pripremljeni su i projekti energetske obnove svih područnih škola, a i na vrtiću te kompostani u narednim danima postavit će se solarne ploče. Plan nam je  da sve naše ustanove i tvrtke budu energetski učinkovitije i energetski neovisne što će biti od velikog značaja u ovo vrijeme kad rastu cijene energenata – dodao je gradonačelnik Janči.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio