NovostiVijesti

OŠ Đurđevac: Priprema djece za upis u prvi razred

U protekla dva tjedna stručni suradnici OŠ Đurđevac (psihologinja, logopedinja i pedagog) te ravnatelj škole, kroz različite aktivnosti upoznali su buduće učenike prvog razreda s prostorima škole te s radom učitelja. Od 94-tvero djece koja su školski obveznici za iduću školsku godinu na susretima je bilo 84 djece.

Školski pedagog Nikola Vukoviću upoznao je djecu s prostorom učionice, prezentirao im nastavne predmete koje ih očekuju u prvom razredu te su djeca rješavala zadatke; crtanje čovjeka, precrtavanje geometrijskih likova, provjera pisanja vlastitog imena, poznavanje brojeva do 10 kao i računanja unutar broja 5 te provjera poznavanja boja.

Logopedinja, Doroteja Plantak je u razgovoru s učenicima provjeravala izgovor pojedinih glasova i riječi, vježbala s djecom analizu i sintezu riječi te utvrdila da među djecom ima već i dobrih čitaća.

Psihologinja, Marija Sladoljev razgovarala je djecom o školi, školskom okruženju, ponašanju u prometu, dječjim osjećajima kao i o njihovim očekivanjima od škole.

Ravnatelj škole, Danijel Domišljanović za djecu je pripremio poligon u sportskoj dvorani te kroz vježbe i različite aktivnosti upoznao djecu s nastavom TZK. Razgovarao je s djecom o njihovim aktivnostima na otvorenom, važnosti bavljenja sportom te im govorio aktivnostima koje ih očekuju u školi.

Osim rada s djecom stručni suradnici su razgovarali s odgajateljicama te na taj način dobili vrijedne informacije o djeci, njihovim interesima za pojedine aktivnosti te sadržajima pripreme djece za polazak u školu.

Na ovaj način uspostavljena je odlična suradnja s predškolskom ustanovom i našom školom, a sve s ciljem da se olakša djeci upis u prvi razred.

Roditeljski sastanak za roditelje budućih učenika prvog razreda je 9. veljače 2023.godine s početkom u 17.00 sati u sportskoj dvorani škole. Roditelji će tom prilikom dobiti službeni poziv za upis djeteta u prvi razred te sve potrebne informacije.

Izvor; OŠ Đurđevac

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live