NovostiVijesti iz Podravine

OŠ prof. Franje Viktora Šignjara u Virju; obilježen Europski dan jezika

Učiteljice njemačkog i engleskog jezika, Nataša Sušanj, Monika Ivančan, Nikolina Zglavnik Matica i Ivana Srček u OŠ prof. Franje Viktora Šignjara u Virju, obilježile su u školskom holu Europski dan jezika.
Uz učiteljice je sudjelovalo i nekoliko učenica pomagačica iz viših razreda. Diljem Europe taj se Dan obilježava svake godine 26. rujna, a prvi puta obilježio se 2021. godine. Obilježavanjem toga dana Europljani, zastupani u Vijeću Europe s 47 država članica, potiču se na učenje što više jezika, u svakoj životnoj dobi, školi i izvan nje.
S obzirom da je znanje što više jezika važno za postizanje međukulturalnog razumijevanja te važan faktor bogate kulturne baštine našeg kontinenta, Vijeće Europe zbog toga promiče višejezičnost u cijeloj Europi.
Učiteljice škole taj su Dan obilježile igrajući se sa zainteresiranim učenicima, kolegicama i kolegama raznih igara poput slaganja i pogađanja zastava, prepoznavanja znamenitosti, testiranja znanja pomoću kvizova, memorija, poslovica, popunjavanja slijepe karte gradovima.
Sudionici su kao nagradu dobili narukvice, olovke, straničnike ispisane na stranim jezicima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio