Novosti

Osnovna škola Đurđevac: učenica Nera Tomrlin osvojila 2. mjesto na Međunarodnom natjecanju iz engleskoga jezika HIPPO 2020

U Osnovnoj školi Đurđevac održan finalni krug 8. Međunarodnog natjecanja iz engleskoga jezika HIPPO 2020 u kojem je sudjelovala i učenica škole, Nera Tomrlin.
Finale ovog natjecanja održava se u Italiji, no zbog trenutne epidemiološke situacije ove se godine održava online. U finalnom krugu natjecanja testiraju se sve razine znanja: govorenje, čitanje, slušanje i pisanje.
Ove godine, u preliminarnom krugu natjecanja, sudjelovalo je čak 56.017 kandidata iz pedesetak zemalja diljem svijeta, a prijaviti se mogu učenici između 6 i 19 godina koji su podijeljeni u kategorije ovisno o dobi kandidata.
Polufinale ovog natjecanja održalo se online u svibnju ove godine, a Nera je osvojila 2. mjesto (u kategoriji Hippo 3 – 7. i 8. razred) i tako izborila sudjelovanje u finalu, dok joj je prvo mjesto promaklo za samo pola boda.
Valja naglasiti da je u Hippo 3 kategoriji finale izborilo samo 47 kandidata iz različitih zemalja svijeta, a testovi su za jednu razinu viši nego u prvom krugu natjecanja.
Isto tako, svi finalisti Hippo 3 kategorije dobit će certifikat o položenom B1 stupnju engleskoga jezika (ukoliko imaju više od 50% točnih odgovora), a ovisno o plasmanu i druge vrijedne nagrade.

Povezani članci

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live