Novosti

Otvoren jubilarni 20. Međunarodni sajam gospodarstva – Mostar 2017. na kojem se predstavilo 28 izlagača iz Koprivničko-križevačke županije

Međunarodni sajam gospodarstva Mostar – 2017., otvorio je svoja vrata u jubilarnom dvadesetom izdanju, a ove se godine okupilo čak 800 izlagača iz 30 zemalja. Sajam traje od 04. do 08. travnja, a s obzirom da je ovogodišnja zemlja partner RH, manifestaciju je otvorio premijer Andrej Plenković, koji je naglasio kako su Hrvatska i BiH važni partneri, a njihova trgovinska razmjena, vrijedna 1,8 milijardi eura, ima odličnu perspektivu.
Prigodnim govorima dobrodošlice posjetiteljima i izlagačima, obratili su se predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić, gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić te direktorica Sajma Dalfina Bošnjak, a svečanosti su prisustvovali i župan Darko Koren, zamjenik župana Darko Sobota, križevački gradonačelnik Branko Hrg sa suradnicima, predsjednik Uprave Podravke Marin Pucar, predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović, predsjednik HGK Županijske komore Koprivnica Mirko Habijanec, predsjednik županijske Obrtničke komore Zvonko Pecikozić, načelnici općina, predstavnici PORA-e Razvojne agencije Podravine i Prigorja te brojni državnici iz regije i svijeta.
Na sajmu su se predstavili i poduzetnici i obrtnici iz Koprivničko-križevačke županije;
 
 
-kazao je župan Koren, te je naglasio kako su tržišta Hrvatske i BiH međusobno ovisna – mi smo njima prvi trgovinski partner, a oni nama šesti;
 
 
Nakon otvorenja, krenulo se u obilazak izložbenog prostora koji se nalazi u Slobodnoj zoni Hercegovina te se proteže na 30 tisuća kvadratnih metara.
U sklopu Mostarskog sajma održana je i tradicionalna svečana večera u organizaciji Koprivničko-križevačke županije i naše najveće prehrambene tvrtke.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live