Novosti

Otvorena izložba Marijana Slunjskoga Fotografijom oko ringa

U sklopu obilježavanja Dana grada u Domu kulture Đurđevac otvorena je izložbe fotografija Marijana Slunjskog pod nazivom Fotografijom oko ringa. Marijan Slunjski se dugi niz godina bavi fotografiranjem rodnog Đurđevca i Podravine te fotografira sve bitne trenutke i događanja koja se zbivaju u Đurđevcu. U njegovoj bogatoj arhivi fotografija najčešći i najpoznatiji simbol Đurđevca je utvrda Stari grad.

Uz  izložbu izdan je i katalog s predgovorom i biografijom autora koje je napisala Anđela Lenhard Antolin koja je istaknula kako Marijan Slunjski fotografira srcem i često bilježi mnoge poznate i manje poznate Đurđevčane. Dodala je i kako su njegove fotografije objavljene u nekoliko knjiga i da rado nesebično dijeli svoje fotografije s zainteresiranima te svakako zaslužuje javne pohvale kakva je i ova izložba.

Moderator programa bio je Nikola Cik koji je usporedio prepoznatljive motive na fotografijama Marijana Slunjskog s onima koje s pojavljuju na starim razglednicama i slikama Đurđevca, a recitirao je Matija Vogrinčić.

Izložbu je otvorio gradonačelnik  Željko Lacković koji je čestitao autoru fotografija i izrazio zadovoljstvo što u našoj sredini postoje ljudi koji toliko vole svoj rodni grad i svojim stvaralaštvom stvaraju i izgrađuju prepoznatljivost Đurđevca. Gradonačelnik je naglasio da fotografije Marijana Slunjskog asociraju na Đurđevac i Podravinu što će zainteresirati domaću publiku, a javnosti će pružiti jasnu sliku o Đurđevcu i njegovoj okolici.

Okupljenima se obratio i  sam Marijan Slunjski koji se svima zahvalio na dolasku te podršci u njegovom radu te se zahvalio Gradu Đurđevcu i Turističkoj zajednici grada Đurđevca kao organizatorima izložbe što su prepoznali njegov rad i omogućili mu da izloži svoje fotografije.

DSCF0756-150x100 DSCF0775-150x100 DSCF0802-150x100

 

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live