Novosti

Otvorena je novo asfaltirana Vinska cesta

Otvorena je novo asfaltirana Vinska cesta u Malom Kostanju.

U ovom projektu je sudjelovalo, osim Grada Đurđevca i 208 vlasnika klijeti koji su udružili zajednički sredstva i podijelili troškove asfaltiranja 50% Grad, 50% oni sami.

Ljudi prepoznaju potencijale, svjesni su da lokalne samouprave same ne mogu izdvojiti tolika sredstva. Uređenje vinogradarskih puteva asfaltom je težnja koja postoji dugi niz godina, a mi imamo veliki broj registriranih proizvođača vina i imamo geografski kontrolirano porijeklo vina – vino z peskov. Sve su to prvi koraci u stvaranju ozbiljne ponude vina, a mi želimo da svatko tko proizvodi vino može na svom pragu ugostiti posjetitelje i biti dio turističke ponude grada i PPS Podravine, čiji smo član- istaknuo je gradonačelnik.

Cilj nam je da gotovo 2.000 vikend objekata koji postoje na području grada, koji sam ima 2.500 stambenih jedinica, budu potencijal za turistički razvoj našega kraja – rekao je gradonačelnik.

Do sada je asfaltirano oko 8,5 kilometara goričkih puteva, a ukupna vrijednost investicije iznosi 1,8 mil. kuna. Goričke puteve ne koriste samo brojni vinogradari i poljoprivrednici već i rekreativci, biciklisti, te zaljubljenici u prirodu.

Nakon službenog djela druženja, Marijan Matočec je gostima pokazao svoju vinariju uz degustaciju vrhunskih vina, te im je objasnio i sam proces stvaranja vina. Njegova vina su već tradicionalno dobitnici brojnih priznanja i nagrada na izložbama vina u Hrvatskoj, ali i šire.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live