Novosti

Otvorene izložbe Uokvirena pozornica i SLJIN

U sklopu Picokijade, u Muzeju Grada Đurđevca otvorene su dvije izložbe. Prva je bila Uokvirena pozivnica, tradicionalna skupna izložba podravskih umjetnika. Ove se godine na izložbi svojim radovima okupilo 58 slikara i kipara, svaki sa jednim svojim recentnim radom. Kao i svake godine, otvorenje ove izložbe je ponovo okupilo generacije podravskih umjetnika i publiku koja cijeni njihov rad. Okupljene je pozdravila ravnateljica Muzeja Grada Đurđevca, a publiku je posebno razveselio i recitator Martin Barberic, učenik 6. razreda OŠ Franjo Viktor Šignjar iz Virja, koji je odlučio okupljene počastiti recitacijom pjesme Vesne Parun.
Druga otvorena izložba naziva SLJIN – Smrt, Ljubav, Izobilje/Lažno izobilje, Nasilje, projekt je profesora s Akademije Likovnih Umjetnosti, Danka Friščića. Ova je izložba ponovni pokazatelj odlične suradnje Muzeja Grada Đurđevca i Akademije Likovnih Umjetnosti Zagreb. O izložbi su govorili profesor Danko Friščić i autor predgovora Feđa Gavrilović.
Izložbe će biti otvorene do 28. kolovoza, a za vrijeme trajanja Picokijade posjetitelji će moći besplatno razgledati navedene izložbe kao i stalni postav Donacije Ivana Lackovića Croate.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live