Novosti

Otvoreni 20. Dani travnjaka

Prije samog otvorenja, zamjenik župana Darko Sobota ujedno i predsjednik Organizacijskog odbora Dana travnjaka podsjetio je na razvijanje i cilj manifestacije u proteklih dvadeset godina.

U ime suorganizatora manifestacije sve prisutne pozdravila je ravnateljica Hrvatske poljoprivredne agencije Marija Vukobratović posebno naglasivši kako je Hrvatska poljoprivredna agencija organizator 9. Kupa mladih uzgajivača odnosno Bambino kupa.

Sve prisutne pozdravio je i zamjenik gradonačelnice Grada Koprivnice Mišel Jakšić naglasivši da svake godine ima sve više izlagača što je dokaz da hrvatska poljoprivreda opstaje i da se razvija.

 „20. „Dani travnjaka“ su pokazatelj otpora svim nedaćama koje su prisutne u poljoprivredi. Hrvatska država mora poljoprivredu sagledati kao stratešku granu i mora Podravku sagledati kao tvrtku od strateškog interesa. Mi imamo potencijala, jer se ovdje nalazi najrazvijenija prehrambena industrija, koja bi trebala biti generator razvoja poljoprivrede i proizvodnje kroz odnose s kooperantima, rekao je župan Darko Koren uoči otvorenja manifestacije.

Ovu manifestaciju pohvalio je pomoćnik ministra poljoprivrede Zdravko Barać.

Kulturni dio programa svečanog otvorenja upriličio je KUD „Srce“ iz Koprivnice spletom podravskih pjesama, a ove godine na „Danima travnjaka“ predstavlja se ukupno 123 izlagača iz Koprivničko-križevačke županije, Varaždinske županije, Međimurske županije, Zagrebačke  županije, Bjelovarsko-bilogorske županije, Krapinsko-zagorske županija, Osječko-baranjske županije, Virovitičko-podravske županije, Sisačko-moslavačke županije te iz Slovenije.

„Dani travnjaka“ održavaju se u organizaciji Koprivničko-križevačke županije, Hrvatske poljoprivredne agencije, Grada Koprivnice, PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja, Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije, Obrtničke i Gospodarske komore, Srednje gospodarske škole i Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima,  Konjičkog kluba Bilogorski rendžeri i županijske Savjetodavne službe.

 

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live