Novosti

Ovogodišnji Dani sigurnosti u prometu održavaju se pod sloganom „Ostani živ i spasi živote drugih“

Već petu godinu zaredom, u organizaciji međunarodne mreže prometne policije ROADPOL, diljem Europe obilježavaju se Dani sigurnosti u prometu. Ovogodišnji Dani sigurnosti u prometu pod sloganom „Ostani živ i spasi živote drugih“ trajat će od 16. do 22. rujna te se preklapaju s Europskim tjednom mobilnosti.Cilj projekta jest uključiti što više zemalja, osim država članica mreže, da na nacionalnoj razini raznim preventivno-represivnim aktivnostima pridonesu smanjenju broja smrtno stradalih osoba u prometu.

Od 16. do 22. rujna provodit će se niz aktivnosti, a naglasak će biti 17. rujna 2020. godine, kada se obilježava Dan bez poginulih u prometu.
Policijska uprava koprivničko – križevačka će 17, rujna, provesti 24 – satnu akciju nadzora korištenja mobitela, sigurnosnog pojasa, brzine kretanja i alkoholiziranosti vozača.
Tijekom Roadpol dana sigurnosti u prometu policijski službenici PU koprivničko-križevačke provoditi će niz preventivnih aktivnosti usmjerenih na propagiranje poželjnog ponašanja u cestovnom prometu i ukazivati na posljedice kršenja prometnih propisa. Građanima će se dijeliti će se razni preventivni materijali namijenjeni svim skupinama sudionika u prometu.

Povezani članci

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live