Novosti

Parlaonica Udruge Bolje sutra

Udruga osoba s invaliditetom “Bolje sutra” grada Koprivnice 30.ožujka u 9,00 sati u Gimnaziji u Koprivnici održati će aktivnost projekta SuPER sigurni u prometu pod nazivom  PARLAONICA.
Parlaonica/javna rasprava je aktivnost u kojoj će se  mlade potaknuti na raspravu o temi –  prebrza vožnja  DA ili Ne ? Učenici Gimnazije će biti podijeljeni u AFIRMACIJSKU i NEGACIJSKU skupinu. Te će svaka skupina zagovarati svoju trvdnju argumentima.
Zaključci koje će mladi istaknuti o ovoj problematici bit će uvršteni u zaključke na kraju provedbe projekta te će isti  biti upućeni donositeljima odluka na lokalnoj i nacionalnoj razini s ciljem promjene  postoječih zakonskih propisa u korist zaštite od stradavanja mladih u prometu.
Projekt je odobrilo  Ministarstvo unutarnjih poslova  na natječaju  „Za Nacionalni program sigurnosti  cestovnog prometa Republike Hrvatske 2011-2020. Područje: 1. MLADI VOZAČI; Podpodručja: b) Nepropisna i neprilagođena brzina.
Nositelj projekta je UDRUGA OSOBA S INVALIDITETOM „BOLJE SUTRA“ GRADA KOPRIVNICE, a partneri su Koprivničko-križevačka županija, IPA (međunarodno policijsko udruženje) REGIONALNI  KLUB  KOPRIVNICA, te Udruga Roma “Korak po korak” Koprivničko-križevačke županije.
GLAVNI CILJ projekta je stjecanje znanja o pravilnom ponašanju tijekom vožnje kod mladih, podizanje svijesti kod donositelja odluka o zaštiti mladih, podizanje razine svijesti kod svih dionika u Koprivničko-kiževačkoj županiji o potrebi zaštite mladih od stradavanja u prometu, povećanje prometne kulture kod mladih u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live