Novosti

Pčelari zadovoljni ulaganjem Grada Đurđevca od 583.000 kn u punionicu meda

U prostorijama Gradska knjižnice u Đurđevcu održana je redovna Skupština Klastera pčelara Podravina.
Silvija Lukačin, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, financije i razvojne projekte u Gradu Đurđevcu prezentirala je pčelarima dosadašnje aktivnosti Grada na uređenju punionice meda. Grad Đurđevac je otkupio objekat sa okolnim zemljištem u poslovnoj zoni A u vrijednosti 259.200,00 kuna. Do sada su izvedeni radovi na unutarnjem uređenju objekta, uvedena je komunalna infrastruktura, postavljena je ograda, te je uređeno parkiralište, a vrijednost tih radova iznosila je 166.900,00 kuna.
Upravni odbor je jednoglasno donio odluku da je Silvija Lukačin imenovana klaster menadžerom, te je zadužena za vođenje cjelokupnog projekta klastera i pripremu dokumentacije za prijavu na natječaje europskih fondova. Bespovratnim sredstvima će se nabaviti potrebna oprema i strojevi za punjenje meda, proizvodnju satnih osnova i pogača za prihranu pčela.
Radi brendiranja i stvaranja prepoznatljivosti proizvoda na tržištu ugovoreno je i kreiranje oznake kakvoće prehrambenih proizvoda u vrijednosti od 156.900,00 kuna. U izradi su i glavni i tehnološki projekt za punionicu meda u vrijednosti 37.500,00 kuna.
Grad je do sada u projekt klastera pčelara ukupno uložio oko 583.000,00 kuna, te na ovaj način potiče razvoj i proširenje pčelarske djelatnosti, nova zapošljavanja, zajedničko plasiranje proizvoda prepoznatljivih i konkurentnih na tržištu.
Na Skupštini su podnesena i izvješća o radu za 2016. godini, te su donesene izmjene Statuta kako bi se prilagodio pravilnicima koji definiraju rad proizvođačkih organizacija. Izmjenama Statuta osigurali su se preduvjeti za uspješnu prijavu na natječaje iz Programa ruralnog razvoja, a izabrano je i novo vodstvo udruge te je za predsjednika Klastera pčelara izabran Vladimir Šimunic, dok novi Upravni odbor čine Vladimir Šimunic, Josip Pintar, Tomislav Patačko, Josip Filipović i Pero Krešić.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live