Novosti

Peščani svojemu Gradu

Ispred Društvenog doma Mladen Markač u Đurđevcu održana je priredba Peščani svojemu gradu u sklopu programa Picokijade 2016. U organizaciji su sudjelovali Mjesni odbor Peski, Udruga cimbalista Hrvatske, Udruga žena Peski, Udruga SKUP Đurđevac i Udruga Peski-Art Đurđevac.
Program priredbe organizirane uz pomoć Grada Đurđevca i Turističke zajednice Grada Đurđevca vodila je Danijela Matkov Jurić, dok je Kulturno umjetničko društvo Grgur Karlovčan iz Kalinovca izvelo set podravskih napjeva, a već tradicionalno nastupila je i Udruga cimbalista Hrvatske, te je pokazala umijeće izrade i sviranja cimbala.
Okupljenima se prigodnim riječima obratila predsjednica Mjesnog odbora Ljubica Cestar, predsjednica županijske skupštine Verica Rupčić i predsjednik Udruge Peski- Art koji je zahvalio svima na sudjelovanju i potpori tijekom održavanja brojnih događanja koje redovito organizira udruga.  Okupljene je pozdravio i gradonačelnik Željko Lacković koji je pohvalio ovu već tradicionalnu manifestaciju koju Peščani organiziraju kao poklon svojemu Gradu. Podršku svojim Peščanima došao je dati i počasni građanin general Mladen Markač.
Članovi Udruge SKUP ujedno i članovi Udruge sv. Juraj Đurđevac prikazali su borbe mačevanja i prezentirali haramijske odore branitelja Grada iz turskog doba koje su sami izradili.
Kao i svake godine Peščani su za pripremili poklon za svoj Grad i svoje sugrađane, a ove godine je to velika oslikana pisanica koju su oslikali članovi Udruge Peski-Art koja će trajno biti postavljena ispred Društvenog doma Mladen Markač.
U izlagačkom dijelu priredbe svoje umijeće i kreativnost pokazali su Ljubica Cestar, Pero Cik, Đurđica Franjić, Ivana Hadžija, Vlatka Zubić, Petar Petrović, Marica Lacković, Smiljka Lenhard, Rok Pintar, Nada Sedmak i Zorica Vidaković.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live