Novosti

Peski-Art 2016. Đurđevac, 4. likovna radionica

I ove je godine po četvrti puta Udruga Peski-Art Đurđevac organizirala je likovnu radionicu u povodu Dan neovisnosti i izricanja oslobađajuće presude hrvatskim generalima u Haagu. Likovna radionica organizirana je u čast generala Mladena Markača koji je rođen u Đurđevcu upravo na Peskima.
Nazočne je pozdravila zamjenica gradonačelnika Kristina Benko Markovica koja je pohvalila rad udruge i čestitala na brojnim manifestacijama koje organiziraju tokom godine. Na ovogodišnjoj likovnoj radionici sudjelovalo je 39 likovnih stvaratelja iz 8 županija kontinentalne Hrvatske i nastalo je četrdesetak radova koji će biti otpremljeni, izloženi na svečanoj izložbi Podravina svojemu generalu.
Likovni radovi će biti darovani Javnoj ustanovi Dom hrvatskih veterana u Lipiku gdje će branitelji i stradalnici Domovinskoga rata boraviti na rehabilitaciji, a slike će im oplemenjivati prostore u kojima će boraviti za vrijeme rehabilitacije.
Javna ustanova Dom hrvatskih vezerana u Lipiku odabran je kao jedna od ustanova u RH gdje se posebno cijeni doprinos generala Markača i Hrvatskih branitelja za Hrvatsku slobodu.
Suorganizatori likovne radionice bili su Turistička zajednica Grada Đurđevca, Mjesni odbor Peski- Đurđevac, Udruga Žena Peski ,Udruga cimbalista Hrvatske, a posebne gošće bile su članice Udruge žena Svetojanke koje su sudionike i goste počastile zlevankom.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live