Novosti

Peski-Art Đurđevac ove godine za KNIN

Ove će se godine u organizaciji udruge „Peski-Art Đurđevac“ održati 7.likovna radionica „Peski-Art 2019. Đurđevac“ koju udruga provodi na Dan neovisnosti 08. listopada s namjerom obilježavanja značajnih datuma novije hrvatske povijesti, Dana neovisnosti i naročito 16.studenoga dana oslobađajuće presude za hrvatske generale u Haagu, a u čast heroja Domovinskog rata i rođenog Đurđevčana generala Mladena Markača.
Slijedom programa udruge Peski art Đurđevac i dogovora organizatora i pokrovitelja, upućen je dopis Općoj i veteranskoj bolnici „Hrvatski ponos“ Knin, s pismom namjere i molbom za prihvaćanje donacije likovnih radova sa ovogodišnje likovne radionice. S obzirom da odluku o svim donacijama mora prihvatiti Upravno vijeće bolnice, ono je na svojoj sjednici održanoj 31.srpnja 2019. godine donijelo odluku o prihvaćanju donacije o čemu smo dobili i službenu pisanu obavijest.
Naime, opredjeljenje organizatora je da se likovni radovi sa likovne radionice „Peski-Art Đurđevac“ i nakon svečane izložbe „Podravina svojemu Generalu“ daruju gradovima i ustanovama gdje je general Mladen Markač počasni građanin. Nakon što su likovni radovi darovani Gradu Đurđevcu, Domu specijalne policije u Zagrebu, Domu hrvatskih veterana u Lipiku, Općoj županijskoj bolnici Vukovar i bolnici hrvatskih veterana te prošle godine Općoj županijskoj bolnici Pakrac i bolnici hrvatskih veterana, ove godine iskazana je namjera da se likovni radovi daruju upravo u Knin, u Opću i veteransku bolnicu „Hrvatski ponos“ Knin.
Na taj način širi se spoznaja o vrijednostima Domovinskog rata, o značajnim datumima novije hrvatske povijesti, ali i o karakteru Grada Đurđevca i Đurđevčana, odnosno općenito podravskog čovjeka, naročito kroz doprinos generala Mladena Markača hrvatskoj slobodi.

Povezani članci

Back to top button
Skip to content