Novosti

Petra Cik i prof. Ivana Senjan u emisiji “Neki novi klinci”

Petra Cik, učenica Gimnazije Dr.Ivana Kranjčeva iz Đurđevca sudjelovala je na Međunarodnom natjecanju „Vera Kovač Vitkai“ koje je održano u Novom Sadu, gdje je osvojila respektabilnu prvu nagradu s maksimalnim brojem bodova u svojoj kategoriji.
Upravo je ovaj uspjeh bio jedna od tema emisije Neki novi klinci u programu Podravskog radija, u kojoj smo uz uspjehe također govorili o tome što znači učiti solo pjevanje, kako se usklađuju obaveze u dvije škole te trudu i radu koje nezaobilazno prati uspjeh.
 
 
-rekla je više o samom natjecanju Ivana Senjan, glazbena pedagoginja, crkvena glazbenica i solo pjevačica, ujedno i profesorica u đurđevačkoj gimnaziji ali i Umjetničkoj školi Fortunat Pintarić (područni odjel Đurđevac), koja je uz Petru bila gošća emisije.
Petra živi u Virju, a polazi paralelno i pripremni razred srednje Umjetničke škole „Fortunat Pintarić“, smjer solo pjevanje, te već postiže izuzetno zapažene rezultate na raznim školskim manifestacijama, priredbama i natjecanjima, a ujedno je i članica Djevojačkog zbora Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac, koji je protekle godine osvojio srebrnu plaketu na 60.-im glazbenim svečanostima hrvatske mladeži u Varaždinu;
 
 
-istaknula je profesorica Senjan, te dodala kako zbor broji 36 učenica, ne samo iz Đurđevca nego i okolnih mjesta, uz veliku podršku sponzora, Grada Đurđevca i Strukovne škole Đurđevac.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live