Novosti

Poboljšanje materijalnih uvjeta u DV Maslačak: mališani dobili novu ogradu oko igrališnog prostora

Grad Đurđevac je na Poziv za prijavu projekata usmjerenih za poboljšanje materijalnih uvjeta u predškolskim ustanovama koji je objavilo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku prijavio projekt Poboljšanje materijalnih uvjeta u Dječjem vrtiću Maslačak, u sklopu kojeg su oko dječjeg igrališta u DV Maslačak pri završetku radovi na zamijeni i postavi nove ograde.
Zamijenjena je stara i dotrajala ograda novom ogradom u ukupnoj dužini 70 metara.
Poziv je bio namijenjen unaprjeđenju materijalnih uvjeta vrtićima, a Grad Đurđevac je prijavio dio već odrađenih radova, poput zamjene unutarnje i vanjske stolarije, te zamjenu postojećih rasvjetnih tijela novim energetski učinkovitim rasvjetnim tijelima kao i zamjenu stare i dotrajale ograde oko vrtića.
Ukupna vrijednost prijavljenih radova iznosi 1,2 mil. kuna, a Grad je preko Ministarstva osigurao 370.982,00 kuna.
-Novu ogradu smo postavili, ne samo zbog dotrajalosti stare već i zbog sigurnosnih razloga jer je nešto viša od uklonjene, a bit će moguće i zaključavanje kad vrtić ne radi. Ograda zaokružuje cijelo dječje igralište, tako da djeca ne mogu sama izaći iz igrališnog prostora. Inače, u Dječji vrtić Maslačak ove godine je upisano čak 260 mališana, te je vrtić bogatiji za još jedno odjeljenje – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio