Novosti

Pojačan nadzor prometa povodom „Europskog dana bez poginulih u prometu” – EDWARD

Na inicijativu TISPOL-a (mreže prometnih policija država Europe), treću godinu zaredom, dana 19. rujna 2018. godine provodi „Europski dan bez poginulih u prometu” (projekt EDWARD – European Day Without A Road Death). Cilj provođenja Europskog dana bez poginulih u prometu je povećanje broja vozača koji poštuju prometne propise i smanjenje broja smrtno stradalih i teško ozlijeđenih osoba u prometnim nesrećama.
U sklopu Europskog dana bez poginulih u prometu, 19. rujna 2018. godine, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke provesti će se 24-satni pojačani nadzor brzine kretanja vozila, upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, nadzor korištenja mobitela i sigurnosnog pojasa, te nadzor vozača mopeda i motocikala.
Tijekom preventivne akcije prezentirati će se projekt EDWARD, te propagirati poželjno ponašanje u cestovnom prometu i ukazivati na posljedice kršenja prometnih propisa kako od strane vozača motornih vozila, tako i od strane pješaka i vozača bicikala. Poseban naglasak biti će stavljen na negativan utjecaj alkohola na sigurnost cestovnog prometa pri čemu će se koristiti tzv. „pijane naočale“ koje simuliraju utjecaj opojnih sredstava na vozače. Građanima će se dijeliti će se razni preventivni materijali namijenjeni svim skupinama sudionika u prometu, te će se prezentirati „preventivna“ prometna signalizacija.
U provedbu Europskog dana bez poginulih u prometu se zainteresirani mogu uključiti i polaganjem prisege za sigurnost cestovnog prometa putem web-stranice TISPOL-a, te poznavanjem članova svoje obitelji i prijatelja s rečenom zakletvom i poticanjem istiha na polaganje prisege za sigurnost cestovnog prometa. Također pozivamo građane da snime kratke video poruke podrške provedbi Europskog dana bez poginulih u prometu i dostave ih na e-mail adresu ove PU koja će ih proslijediti web-stranici projekta EDWARD. Komunikacija i podrška projektu odvijat će se i putem društvene mreže Twitter, kojoj je moguće pristupiti s web stranice projekta EDWARD ili na #ProjectEdward. Sve aktivnosti vezane za projekt EDWARD mogu se već sada pratiti putem web-stranice www.tispol.org gdje projekt ima svoju podstranicu https://projectedward.eu koja će se puniti materijalima i objavama od strane TISPOL-a.
Sve sudionike u prometu molimo za oprez, međusobno uvažavanje i poštivanje prometnih propisa, kako tijekom Europskog dana bez poginulih u prometu, tako i tijekom ostatka godine.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio