Novosti

Policijski službenici Policijske postaje Đurđevac dovršili su kriminalističko istraživanje navijačkih nereda

Policijski službenici Policijske postaje Đurđevac dovršili su kriminalističko istraživanje navijačkih nereda zabilježenih 8. listopada na nogometnoj utakmici u Ferdinandovcu, između NK Ferdinandovac i NK Miklinovec.
Oko 17.10 sati na nogometnom igralištu NK Ferdinandovac, za vrijeme odigravanja  nogometne utakmice II. Županijske nogometne lige, gostujući navijači rođeni 1987. i 1991. godine zapalili su po jedno pirotehničko sredstvo – baklju, koju su jednu bacili u prostor između zaštitne ograde i natjecateljskog prostora, a drugu u gledateljskom prostoru. Gostujući navijač rođen 1994. je preskočio zaštitnu ogradu i ušao u natjecateljski prostor. Protiv njih je podnesen optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Koprivnici zbog prekršaja iz Zakona o sprečavanju nereda na športskim natjecanjima.
Potom je došlo do verbalnog i fizičkog sukoba domaćih navijača s gostujućim navijačima. Od muškarca rođenog 1995. godine oduzet je upotrijebljeni elektrošoker.
Daljnji sukob spriječili su pripadnici redarske službe organizatora.
Protiv sudionika je podnesen optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Koprivnici zbog prekršaja iz članka 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, a protiv domaćeg navijača rođenog 1995. koji je upotrijebio elektrošoker iz Zakona o sprečavanju nereda na športskim natjecanjima.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live