Novosti

PORA održala četvrti sastanak u okviru projekta „ATM for SME’s – Pristup mikrofinanciranju za malo i srednje poduzetništvo“

U okviru provedbe projekta „ATM for SME’s – Pristup mikrofinanciranju za malo i srednje poduzetništvo“, PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja održala je četvrti od ukupno deset sastanaka lokalnih dionika, kojemu je prisustvovao i zamjenik župana Ratimir Ljubić, koji je pohvalio aktivnost PORA-e koja sudjeluje u razmjeni iskustava i najboljih praksi, uz druge europske razvojne agencije i financijske institucije, što je i glavni cilj projekta. Također je naglasio važnost financiranja malih i srednjih poduzetnika u smislu lokalnog zapošljavanja te je poželio daljnju uspješnu provedbu projekta.
U ima PORA-e obratila se voditeljica Odjela za strateško planiranje i regionalni razvoj Tihana Kraljić koja je naglasila kako su mikropoduzetnici najosjetljiviji segment poduzetništva u Hrvatskoj, obzirom na to da kao početnici s poslovnom idejom teško dolaze do potrebnog kapitala. Tome u prilog ide i promjena zakonodavnog okvira, odnosno omogućavanje osnivanja trgovačkog društva s početnim kapitalom od 10 kuna, gdje se prema broju rasta jednostavnih trgovačkih društava može vidjeti kako je to bio dobar potez. Voditeljica Kraljić još je naglasila važnost suradnje na regionalnoj razini kako bi se pomoglo lakšem financiranju mikropoduzetnika, gdje svoje napore moraju usmjeriti kako razvojne agencije, tako i županije i ostale institucije.
Projekt je odobren u okviru programa suradnje INTERREG EUROPE, traje pet godina i financiran je od strane Europskog fonda za regionalni razvoj u ukupnoj vrijednosti, od 1,6 milijuna eura. Vodeći partner je agencija iz Mađarske, a uz PORA-u, sudjeluje još osam partnera i sedam europskih država.
Sastanku su još prisustvovale voditeljica službe za financiranje malog i srednjeg poduzetništva u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta Jasminka Keser, viša stručna savjetnica za zapošljavanje u Hrvatskom zavod za zapošljavanje Područnom uredu Križevci Mateja Feljak, a stručna suradnica za razvojne projekte u PORA-i Maja Belković Došen predstavila je rezultate i razmjenu iskustava sa studijskog putovanja u Poljsku.
 
foto;  kckzz.hr

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live