Novosti

PORI odobren novi projekt vrijednosti 1,5 milijuna kuna

PORI Razvojnoj agenciji Podravine i Prigorja, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije odobrilo je 1.274.734,56 kuna bespovratnih sredstava za projekt „Jačanje kapaciteta dionika regionalnog razvoja za apsorpciju EU sredstava u Koprivničko-križevačkoj županiji“.
Riječ je o projektu ukupne vrijednosti 1.499.687,72 kuna kojem je cilj doprinijeti jačanju kapaciteta na lokalnoj razini za apsorpciju sredstava Europske unije u Koprivničko-križevačkoj županiji.
Župan Darko Koren i ravnateljica PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja Melita Birčić prisustvovali su svečanom potpisivanju Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava, a tom je prilikom ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Tomislav Tolušić naglasio važnost regionalnih koordinatora.
Ovom dodjelom bespovratnih sredstava, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije financirat će rad razvojnih agencija radi pružanja pomoći jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave te drugim javnopravnim tijelima kod pripreme za prijavu i provedbu EU projekata s ciljem povećanja apsorpcije sredstava Europske unije.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live