Novosti

Potpisan Sporazum o korištenju sustava Upravljanje vatrogasnim intervencijama

U prostorima Hrvatske vatrogasne zajednice potpisan je Sporazum o korištenju sustava Upravljanje vatrogasnim intervencijama, koji je zajednički projekt Hrvatske vatrogasne zajednice i Državne uprave za zaštitu i spašavanje.
Sporazum su potpisali ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje Dragan Lozančić, predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Ante Sanader, županijski vatrogasni zapovjednici te predstavnici vatrogasnih zajednica županija i vatrogasnih organizacija, a u ime Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije zapovjednik Zvonimir Habijan i zapovjednik JVP Grada Koprivnice Marijan Kicivoj, u čijim će prostorima biti smješten Županijski vatrogasni operativni centar.
Glavna svrha ovog sustava je standardizacija radnih procesa, izrada jedinstvenog sustava pohrane, obrade i distribucije informacija, veća efikasnost izvještavanja te ekonomičnost u održavanju programskih rješenja, uređaja i opreme za vatrogasne intervencije. Glavni rezultat projekta je istoimena aplikacija koja se daje svim vatrogasnim organizacijama besplatno na korištenje te infrastrukturno rješenje kojim će se opremiti županijski vatrogasni operativni centri.
 
foto;  kckzz.hr

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live