Novosti

Potpisan ugovor za izgradnju prve zgrade na Radničkoj cesti

U prostorima Muzeja Grada Đurđevca održano svečano potpisivanje ugovora za izgradnju višestambene zgrade u Radničkoj ulici u Đurđevcu.
Ugovor je potpisan između Grada Đurđevca i Agencije za pravni promet i posredovanje nekretnina, a potpisivanju su nazočili gradonačelnik Hrvoje Janči, direktor Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama Slavko Čukelj, te državna tajnica Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja Dunja Magaš.
Cilj uključenja u Program POS-a je da se građanima omogući zadovoljavanje stambenih potreba i poboljšanje kvalitete stanovanja izgradnjom stanova uz poticaj javnih sredstava i mogućnost obročne otplate po pristupačnijim uvjetima od tržišnih, u pogledu kamata i rokova otplate.
– Ovo je još jedan korak za ostvarenje krajnjeg cilja ostanka ljudi u našem kraju. Grad je osigurao zemljište i suradnju s Agencijom i Ministarstvom. Cijenu će pokazati nabavna situacija, vjerujemo da će biti prihvatljiva za sugrađane i ne sumnjamo da ćemo brzo popuniti zgradu. Osim ove, imamo još prostora za dvije ovakve zgrade i ja se nadam da je ovaj današnji događaj zapravo jedan od potpisa ugovora u nizu i da ćemo uskoro imati tri zgrade koje ćemo napuniti mladim obiteljima koje će ostati živjeti i raditi u našem kraju – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.
Potpisana su dva dokumenta, jedno je predugovor u kojem se nalazi sva tehnička i ostala dokumentacija, a drugi dokument ugovor o prijenosu vlasništva, kojim Grad privremeno daje zemljište u vlasništvo APN-u.
Direktor APN-a Slavko Čukelj obznanio je kako je ovim raspisan javni natječaj za izvođača radova, te se nada kako izvođač neće biti skup, a s druge strane, da će biti kvalitetan.
Stanovi su prvenstveno napravljeni za deficitarna zanimanja, na što se je nadovezao gradonačelnik Janči kazavši kako u Đurđevcu postoji problem liječnika na čijem se rješavanju radi. Osim toga, država je dala preko milijardu kuna u ovakve projekte – rekla je državna tajnica Dunja Magaš.
Od trenutka kada se dobije izvođač, predviđa se da će biti potrebno godinu dana da se stanovi završe.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio