Novosti

Potpisani sporazumi o provođenju Programa „Pomoć u kući starijim osobama“ do kraja godine

Župan Darko Koren, predsjednica Kluba za starije osobe „Mariška“ Valentina Čadavec i ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Križevci Đurđica Trbus potpisali su danas sporazume o provođenju Programa „Pomoć u kući starijim osobama“ do kraja 2016. godine. Ovim sporazumima osigurane su plaće za gerontodomaćice  i materijalni troškovi.
Od 2009. pa do danas Koprivničko-križevačka županija je za provedbu ovog Programa osigurala gotovo 6 milijuna kuna dok su ga općine i gradovi na čijem se području provodi sufinancirale s oko 3,6 milijuna kuna.
U prvih deset mjeseci ove godine  provedba Programa u općinama financirana je  iz projekta „Ruka pomoći“, a za njegovu provedbu do kraja godine osigurano je 131.930,00 kuna u Proračunu Koprivničko-križevačke županije dok su općine osigurale 78.260,00 kuna.
Za provođenje ovog Programa u Križevcima i Đurđevcu u 2016. godini osigurano je ukupno 217.708,00 kuna od čega je Županija u Proračunu osigurala 108.854,00 kune, Grad Križevci 40.104,00 kuna, a Grad Đurđevac 68.750,00 kuna.
Važno je naglasiti kako Program u značajnoj mjeri odgovara na potrebe starijih osoba, prvenstveno u smislu sprečavanja njihove socijalne izoliranosti i pomoći u svakodnevnim životnim aktivnostima. Pored toga, pokazao je svoju opravdanost jer osim što osigurava odgovarajući model izvaninstitucionalne skrbi za starije osobe u lokalnim zajednicama, ujedno i omogućava zapošljavanje „teže zapošljivih“ skupina te zbrinjavanja starijih osoba uz relativno mala financijska sredstva u odnosu na troškove zbrinjavanja izvan vlastite obitelji.
Potpisivanju sporazuma prisustvovali su zamjenici župana Darko Sobota i Ivan Pal, pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić te pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Željka Koluder Vlahinja.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live