Novosti

Potpisani ugovori o stipendiranju studenata za akademsku godinu 2018./2019. u Općini Ferdinandovac

Općinski načelnik Općine Ferdinandovac sklopio je ugovore o stipendiranju sa studentima s područja Općine Ferdinandovac.
Temeljem prethodno provedenog javnog natječaja, pravo na dodjelu studentskih stipendija ostvarilo je 12 studenata koji su ostvarili najviše bodova prema kriterijima „uspjeh u prethodnom školovanju“, „godina studija“, „nadarenost“, „prihod po članu domaćinstva“ , „težina studija“ i „dodatni bodovi“ propisanima Pravilnikom o stipendiranju studenata s područja Općine Ferdinandovac.
Za stipendiranje studenata u Proračunu Općine Ferdinandovac za 2018. godinu predviđeno je ukupno 60.000,00 kn, a svakom studentu koji je ostvario pravo na studentsku stipendiju isplatit će se stipendija u svoti 5.000,00 kn godišnje (deset mjesečnih obroka u iznosu od 500,00 kn).
Studentima je obrazloženo da su sredstva stipendije nepovratna pod uvjetom pravovremenog upisa sljedeće akademske godine, odnosno pod uvjetom pravodobnog završetka studija (za studente posljednje godine studija), a općinski načelnik poželio im je puno uspjeha u daljnjem obrazovanju.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Skip to content