Novosti

Potpisani ugovori o zakupu prava lova za 19 zajedničkih otvorenih lovišta

Župan Darko Koren potpisao je ugovore o zakupu prava lova na deset godina, za 19 zajedničkih otvorenih lovišta nastalih parcelacijom tri lovišta: VI/102 – „Đurđevac 1“, VI/104 – „Koprivnica 1“ i VI/105 – „Koprivnica 2“.

Župan je lovcima zahvalio na strpljenju te im poručio kako će sve njihove zahtjeve i probleme pravovremeno riješiti, a predsjednik županijskog Lovačkog saveza Nevenko Jakopović Županiji je zahvalio na suradnji.

Dugo smo pripremali proceduru za đurđevački i koprivnički dio Županije, obzirom da smo Križevce već prije riješili, s time da nam je uvijek bio glavni cilj da lovištima upravljaju stručni i kompetentni ljudi. Rekonstrukcijom je od šest postojećih nastalo 27 lovišta, od toga smo okončali zakonske procedure za njih 24 – dok tri preostala, Podravske Sesvete, Virje i Ferdinandovac, moraju čekati da se donesu odluke o zakupu na Županijskog skupštini.“, dodao je župan Koren.

Nakon potpisivanja Ugovora lovozakupnici su dužni u roku od 30 dana uplatiti preostali dio lovozakupnine sukladno ugovorima, u roku od 90 dana donijeti Lovnogospodarsku osnovu te u roku od 30 dana dostaviti garanciju banke ili mjenicu s avalom Hrvatskog lovačkog saveza o urednom izvršavanju obveza, s kojim je Županija potpisala Sporazum o suradnji 2015. godine.

Na području Koprivničko-križevačke županije ustanovljeno je 27 zajedničkih otvorenih lovišta ukupne površine 114 426 ha,  a svake godine u listopadu raspisuje se natječaj za dodjelu subvencija i donacija za razvoj i unapređenje lovstva kojim se lovozakupnicima i koncesionarima državnih i zajedničkih otvorenih lovišta dodjeljuje 50% iznosa od uplaćene lovozakupnine odnosno koncesije za lovišta.

U tijeku je javni natječaj za davanje u zakup zajedničkog otvorenog lovišta VI/103 – „Đurđevac 2“ za koje je s 31. ožujkom 2017. godine istekao Ugovor o zakupu prava lova, a lovišta VI/122 – „Virje“, VI/126 – „Podravske Sesvete“ i VI/103 – „Đurđevac 2“ do potpisivanja ugovora dana su na čuvanje Lovačkom savezu Koprivničko-križevačke županije sukladno Zakonu o lovstvu.

(foto:  kckzz.hr)

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live