Novosti

„Povijest rijeke Drave – poveznice među regijama”

Održana je konferencija za medije na kojoj je predstavljen program održavanja Međunarodno znanstvenog skupa „Povijest rijeke Drave – poveznice među regijama”.
Ovaj skup održava se u Koprivnici u periodu od 18. do 19. studenog 2016. godine u organizaciji Povijesnog društva Koprivnica i Društva za hrvatsku ekonomsku povijest i ekohistoriju. Projekt se financira sredstvima Koprivničko-križevačke županije i Saveza Alpe-Jadran u suradnji s desetak partnerskih organizacija iz Austrije, Slovenije, Mađarske i Hrvatske.
Pozdravne riječi na samom početku uputio je predsjednik Organizacijskog odbora Hrvoje Petrić te pri tom predstavio ciljeve kao i hodogram znanstvenog skupa.
Zadovoljstvo i podršku Županije što se ovaj Skup održava upravo u Koprivničko-križevačkoj županiji kao i zahvalu svima na doprinosu u organizaciji ovog Skupa istaknuo je zamjenik župana Ivan Pal te se osvrnuo i na važnost rijeke Drave pri čemu je istaknuo kako je rijeka Drava iz više razloga važna za naš kraj, a samim time, ključ ovog Skupa i jest Rijeka Drava kao poveznica među ljudima.

Okupljenima su se pored zamjenika Pala i predsjednika Petrića obratili te istaknuli važnost ovog Skupa akademik Dragutin Feletar te predsjednica Povijesnog društva Koprivnica Ružica Špoljar.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live