Novosti

Povjerenstvo za suzbijanje zlouporabe droga predstavilo rezultate istraživanja „Rizična ponašanja mladih Koprivničko-križevačke županije“

Članovi županijskog Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe droga održali su sjednicu kako bi razgovarali o aktualnoj situaciji na području prevencije i suzbijanja zlouporabe droga na području Županije.
Predsjednik Povjerenstva ujedno i zamjenik župana Ivan Pal pozdravio je prisutne članove te otvorio sjednicu, nakon čega je vođa grupe kriminaliteta droga u Policijskoj upravi i član Povjerenstva Igor Bukovčan upoznao članove s detaljnijim podacima o samoj prevenciji droga te o situaciji prevencije i suzbijanja zlouporabe droga u prvih šest mjeseci ove godine. Zamjenica predsjednika Povjerenstva Jasna Horvat-Vlahović iz Gimnazije Dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac te članica Povjerenstva Petra Sobota iz Strukovne škole Đurđevac predstavile su članovima preliminarne rezultate istraživanja pod nazivom „Rizična ponašanja mladih Koprivničko-križevačke županije“. Isto tako, navele su da su održani razni sastanci kojima je cilj iznošenje problematike te pronalaženje zajedničkog rješenja.
Riječ je o istraživanju koje je provedeno u razdoblju od 15. studenog do 15. prosinca 2015. godine u svim osnovnim i srednjim školama s područja županije, odnosno na 1452 učenika osmih razreda osnovnih škola i trećih razreda srednjih škola. Rezultati istraživanja će široj javnosti biti predstavljeni nakon zahtjevne obrade svih podataka koji bi trebali biti temelj za kreiranje školskih preventivnih programa, a kojima Koprivničko-križevačka županija posljednjih godina daje veliku podršku.
Sjednici je prisustvovala i pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Željka Koluder Vlahinja te ostali članovi Povjerenstva.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live