NovostiVijesti iz Podravine

Povodom Dana antifašističke borbe položeni vijenci i zapaljene svijeće

Povodom Dana antifašističke borbe, danas (ponedjeljak 21. lipnja) izaslanstva Koprivničko-križevačke županije, Grada Koprivnice, Udruge antifašističkih boraca i antifašista Grada Koprivnice  te Židovske općine Koprivnica položili su vijence i zapalili svijeće u čast svim žrtvama u Drugom svjetskom ratu te u znak sjećanja na 22. lipnja 1941. godine kada je u šumi Brezovica kod Siska formiran Prvi sisački partizanski odred. Ispred Koprivničko-križevačke županije svečanom obilježavanju Dana antifašističke borbe prisustvovali su zamjenik župana Ratimir Ljubić te članovi Županijske skupštine Željko Pintar i Ivan Sabolić.

Vijenci su položeni u Koprivnici na Spomen području Danica, Gradskom groblju kod središnjeg križa i grobnice palih boraca, Židovskom groblju, Pravoslavnom groblju te na groblju u Jagnjedovcu.

Uz polaganje vijenaca održani su i prigodni govori, pa je tako zamjenik Ljubić istaknuo kako sjećanje na sve žrtve iz Drugog svjetskog rata obavezuje da se u današnjem vremenu širi dobrota i razumijevanje te osudi svaki oblik govora mržnje, a gradonačelnik Jakšić naglasio je kako na temeljima antifašističke borbe izviru demokratski procesi u današnjoj Hrvatskoj i Europi. Prigodnim riječima, prisutnima su se obratili i Sanja Švarc Janjanin, Ivan Pal, Rade Prosenjak i Željko Pintar, koji su podsjetili na važnost suprotstavljanja totalitarnim režimima te na dužnost očuvanja sjećanja na sve žrtve.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Skip to content