Life StyleNovostiVijesti iz Podravine

Poziv studentima na prijavu za ostvarenje stipendije Grada Đurđevca – za studij u Đurđevcu stipendija od 100 kn po ostvarenom ECTS bodu, odnosno 6.000 kn u akademskoj godini

Grad Đurđevac je objavio obrazac za predprijavu za stipendiju Grada Đurđevca koja će isplaćivati u akademskoj 2021./2022. godini te ovim putem poziva postojeće studente, kao i one koji planiraju studirati iduće akademske godine u svrhu pripreme i uređenja baze podataka studenata.

Stipendije će se odobravati svim redovnim studentima s područja Grada Đurđevca koji studiraju na preddiplomskim i diplomskim studijima na području Republike Hrvatske i imaju prebivalište na području Grada Đurđevca u iznosu od 50,00 kuna po ostvarenom ECTS bodu, odnosno 3.000,00 kn u akademskoj godini te svim redovnim i izvanrednim studentima koji studiraju na preddiplomskom stručnom studiju računarstva i informatike u Đurđevcu u iznosu od 100,00 kn po ostvarenom ECTS bodu, odnosno 6.000,00 kn u akademskoj godini.

Isplata stipendije vršit će se na temelju dostavljene potvrde o položenim ispitima i ostvarenim ECTS bodovima, a zahtjev za isplatu se može podnositi više puta tijekom godine.

Mole se svi studenti da popune obrazac za predprijavu najkasnije do 28. svibnja 2021. godine.

Podsjetimo, Sveučilište Sjever u Đurđevcu od jeseni pokreće novi preddiplomski stručni studij Računarstva i informatike, koji će se u 6 semestara po redovnom i izvanrednom programu odvijati u novoobnovljenim prostorima u zgradi poslovnog centra.

Završetkom studija studenti će nositi titulu stručnog prvostupnika inženjera računarstva, a bit će kvalificirani za obavljanje poslova specifikacije, dizajna i implementacije računalnih sustava; instaliranja, primjene i održavanja uobičajenih operacijskih sustava, programske i sklopovske podrške; razvoja grafičkih i dijaloških korisničkih sučelja; primjena programskih jezika više razine i mnogih drugih. Također, znanja i vještine stečene tijekom preddiplomskog studija osposobljavaju studente za nastavak diplomskog studija na srodnim Diplomskim studijima, kako u zemlji, tako i u inozemstvu.

Detalje potražite na stranicama Grada Đurđevac; djurdjevac.hr

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Skip to content