Novosti

Poziv za kandidiranje na Festival žena iz ruralnih područja Koprivničko-križevačke županije 2016.

Županijsko Povjerenstvo za ravnopravnost spolova poziva žene svih dobnih skupina i profesija da se prijave do kraja lipnja za sudjelovanje na Festivalu žena iz ruralnih područja Koprivničko-križevačke županije i tako se aktivno uključe u ovaj značajni županijski projekt.

Sudjelovati mogu sve žene, koje se bave različitim poslovima: vrtlarstvom, cvjećarstvom,  vinogradarstvom, poljoprivredom, ali i one koje nemaju ni obradivu zemlju ni stoku, koje su domaćice, umirovljenice ili su zaposlene ili imaju vlastitu firmu, OPG ili obrt. Kriteriji su želja za sudjelovanje uz jedinstvenu priliku pojedinačne prezentacije s naglaskom na promociju posebnosti svake žene i prikaz različitosti života žena u ruralnim područjima.

Cilj ovog projekta je afirmacija i jačanje položaja žena iz ruralnih područja te umrežavanje žena uz doprinos zaštiti i promicanju ljudskih prava. Bitna je svestranost i kreativnost žena, a naglasak je na razmjeni iskustava, znanja i vještina u cilju podizanja kvalitete života u ruralnim područjima, očuvanja obitelji te kulturne baštine, tradicije, izričaja i običaja Podravine i Prigorja.

Završna priredba Festivala bit će 10. rujna u Molvama, a u proračunu Županije osigurana su financijska sredstva za pokriće troškova svakoj kandidatkinji.

 Sve potrebne informacije i prijave mogu se dobiti telefonom, e-mailom ili osobno kod predsjednice Povjerenstva Verice Rupčić ili u Odsjeku za poslove Županijske skupštine i opće poslove u Koprivničko-križevačkoj županiji.
 

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live