Novosti

Predavanje u DV Maslačak Đurđevac

U Dječjem vrtiću “Maslačak”održano je druženje sa Sanelom Gnjatović na temu stručno usavršavanje i cjeloživotno učenje, promicanje cjeloživotnih kompetencija odgojitelja te poticanje ranog učenja engleskog jezika primjenom planski osmišljenih i pripremljenih sredstava i materijala.
Prvi dio predavanja bio je osvrt  na promjene u društvu koje su rezultirale potrebom za pokretanjem strategije cjeloživotnog učenja u europskim zemljama po preporuci Vijeća Europske unije.
Odgojiteljice su dobile informacije i znanja; Što je to cjeloživotno učenje, koje oblike učenja podrazumijeva, kako uključuje priznavanje različitih oblika učenja, organizaciju fleksibilne nastave, promjenu zakonodavnoga okvira i razvoj novih pravila za provođenje studija.
U drugom dijelu predavanja slikovnice su našle svoje mjesto kao iznimno vrijedan aspekt likovnog i književnog djela koji je bogat, neiscrpan, prilagođen izvora znanja,koji potiče kreativnost, otvara osobnost kako odgajatelja, tako i djeteta i oplemenjuje ga,te priprema za kreativno promišljanje svih sadržaja.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live