Novosti

Predsjednik Županijske skupštine na proslavi 70. obljetnice DVD-a Željezničar

U Društvenom domu Vinica održana je proslava 70. obljetnice DVD-a Željezničar, kojoj su prisustvovali i predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar, glavni vatrogasni zapovjednik Republike Hrvatske Slavko Tucaković, predsjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Goran Matoničkin, predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Koprivnice Ivan Golubić,
gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić te vatrogasci iz Podstrane, Supetra na Braču, Koprivnice i okolice, Slovenije i brojni drugi.
Skupina entuzijasta i zaposlenika Željezničkog kolodvora Koprivnica prije 70 godina osnovala je dobrovoljno vatrogasno društvo, koje je u počecima brojilo oko 100 članova, a njihov rad podupirala je i vodeća struktura Željezničkog kolodvora i to kroz nabavu opreme. Na natjecanjima u kategoriji industrijskih DVD-ova postigli su zapažene rezultate, a posljednje su primili nagradu za drugo mjesto na županijskom vatrogasnom natjecanju. Svojim radom u DVD-u posebno se istaknuo Kristijan Sminderovac koji je sudjelovao na humanitarnoj utrci vatrogasaca za pomoć Hrvatskoj udruzi leukemija i limfoma, gdje je savladao 666 stepenica noseći opremu tešku 25 kilograma. DVD danas ima 21 člana, a kao planove za budućnost istaknuli su uređenje novih prostorija te nabavu potrebne opreme i svečanih uniformi.
Koprivnički kipar Dragutin Ciglar na svečanosti je DVD-u poklonio kip sv. Florijana, dok je Krešimir Juratović postavio izložbu od 190 vatrogasnih oznaka iz Koprivničko-križevačke županije,
Nakon predstavljanja povijesti DVD-a Željezničar, uslijedili su govori gostiju, za kulturno-umjetnički dio programa bio je zaslužan puhački sastav „Pehnec“, dok je vlč. Dominik Vukalović blagoslovio zastavu DVD-a i kip sv. Florijana. U sklopu programa podijeljena su i priznanja te zahvalnice, a druženje je nastavljeno uz glazbu.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Skip to content