Novosti

Predsjedništvo Hrvatske obrtničke komore posjetilo Udruženje obrtnika Đurđevac

U sklopu posjeta Predsjedništva Hrvatske obrtničke komore Obrtničkoj komori Koprivničko-križevačke županije, članovi Predsjedništva obišli su Udruženje obrtnika Đurđevac i održali kratki sastanak na kojemu su prisustvovali gradonačelnik Hrvoje Janči i predsjednik Udruženja obrtnika Đurđevac Damir Golubić.
Tom prilikom gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo posjetom i izložio nove planove Grada Đurđevca vezane na daljnji razvitak obrtništva i poduzetništva na području grada.
Predsjednik Golubić je uz dobrodošlicu gostima, najavio početak pripreme monografije Povijest obrtništva u Đurđevcu, obzirom na gubitak dijela arhive novijeg doba u požaru. Prezentaciju plana sadržaja monografije predstavio je prof. Nikola Cik.
Predsjednik HOK-a Dragutin Ranogajec izrazio je zadovoljstvo činjenicom što je najveći dio sanacije i obnove zgrade Udruženja obrtnika realiziran, a prisjećajući se svojeg prethodnog posjeta Đurđevcu, održanog neposredno nakon požara 2018.g. Osvrnuo se na prilike vezane na trenutnu pandemiju, koje bitno utječu na poslovanje i prilike u obrtništvu, kao i potrebe digitalizacije i prilagođavanja poslovanja novonastalim prilikama, u čemu je pomoć HOK-a neprestano na raspolaganju.
Prisustvo predstavnika ostalih Obrtničkih komora s područja RH, iskorištena je za podjelu Zahvalnica Udruženja obrtnika Đurđevac svim Udruženjima obrtnika, Županijskim komorama i HOK-u, za donirana sredstva, namijenjena obnovi zgrade stradale u požaru.
Nakon službenog dijela gosti su se uputili u utvrdu Stari grad i Muzej Grada Đurđevca.

Povezani članci

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live