Novosti

Predstavljanje knjige “Veliki čovek z Maloga sela”

U organizaciji Hrvatske matice iseljenika održano je predstavljanje knjige predsjednika Društva za povjesnicu i starine Molve Dragutina Kokše pod nazivom “Veliki čovek z Maloga sela” kojem je prisustvovao i zamjenik župana Ivan Pal.
Knjigu su predstavili dr. Mario Kolar, etnolog i voditelj Zimske škole folklora Andrija Ivančan te sam autor knjige Dragutin Kokša.
Zadovoljstvo što se knjiga predstavlja u sklopu ovogodišnje Zimske škole folklora koja se po drugi puta organizira upravo u Koprivničko-križevačkoj županiji iskazao je zamjenik Pal naglasivši kako je ovom knjigom „predstavljena tradicija, kulturna baština te kulturne vrijednosti našeg kraja i upravo je to izuzetno važno kako bi mladi naraštaji upoznali našu folklornu baštinu i širili je dalje“.
Predstavljanje knjige bila je prilika da se polaznici škole upoznaju s radom i djelom poznatog hrvatskog etnologa i dugogodišnjeg voditelja škole te generalnog i umjetničkog ravnatelja Ansambla narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO dr. Ivana Ivančana.
U sklopu predstavljanja održana je i izložba slika Likovne sekcije „Podravka 72“ i Likovno kreativnog centra Koprivnica te izložba slika poznatog koprivničkog slikara Ivana Andrašića čija slika ujedno i krasi naslovnicu knjige „Veliki čovek z Maloga sela“, a tijekom večeri za kulturno umjetnički dio programa pobrinuli su se Tamburaški sastav i Folklorna skupina KUD-a Molve.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live